معرفی وبلاگ
این وبلاگ در مورد افرادی است که قصد سفر دارند و در انتخاب مکان آن دچار تردید هستند این عزیزان می توانند به وبلاگ ما نگاه بیندازند تا شاید انتخاب بهتری انجام دهند
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 709575
تعداد نوشته ها : 153
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
GraphistThem225
موزه توس
 اين موزه در مجموعه فرهنگي باغ – آرامگاه فردوسي قرار دارد. . در اين موزه آثاري كه در اثر كاوش هاي باستان شناسي از دشت توس به دست آمده است به معرض ديد مخاطبان گذارده شده است. همچنين آثاري شامل انواع وسايل سواركاري و رزم، انواع ظروف سفالي، مفرغي و غيره كه در قرون 4 و 5 هجري ساخته شده اند و تابلوهاي نقاشي رقم استاد رخساز و انواع فرش و قاليچه در اين موزه به نمايش گذارده شده است.
 
موزه نادري
موزه نادري در شهر مشهد بالاتر از حرم مطهر در چهارراه شهدا هم جوار آرامگاه نادرشاه افشار واقع شده است. اين موزه در دو تالار به منظور معرفي آثار تاريخي دوره افشاريه شكل گرفته است
 
موزه هاي آستان قدس رضوي
در مجموعه ي حرم مطهر امام رضا (ع) و در صحن امام خميني مجموعه چندين موزه در كنار هم قرار گرفته اند و موزه هاي آستان قدس رضوي را تشكيل داده اند. اين موزه ها عبارتند از:
موزه تاريخ مشهد
موزه تاريخ مشهد با 1300 متر مربع زيربنا در برگيرنده ي 50 ويترين است در اين موزه حدود 193 اثر تاريخي به نمايش در آمده است كه به دليل اطلاعات ارائه شده بر روي آنها اهميت خاص يافته اند.
موزه قرآن و نفايس
. گنجينه قرآن در طبقه دوم اين ساختمان واقع شده است و در آن نزديك به 90 جلد قرآن، 14 جلد مرقع و 13 جلد لاكي و روغني بسيار نفيس به نمايش گذاشته شده است.پنج قرآن منسوب به ائمه طاهرين عليه السلام است. از جمله خط مبارك امام علي (ع)، امام حسن (ع)، امام حسين (ع)، امام سجاد (ع) و امام رضا (ع) كه به خط كوفي روي پوست نوشته شده اند.
. قديمي ترين قرآن وقفي اين گنجينه مربوط به سال 393 هجري قمري است. كه توسط وزير و صاحب ديوان سلطان محمود و مسعود قزويني وقف روضه منوره گرديده است.
 
موزه نقاشي
اين موزه در طبقه اول موزه مركزي واقع و 450 متر مربع زيربنا دارد. و داراي 15 ويترين و 30 تابلوي نقاشي در سبكهاي مختلف از هنرمندان برجسته ايراني و اروپايي مي باشد.
 
موزه هداياي مقام معظم رهبري
. اشياء اين گنجينه شامل آثار هنري (تابلوهاي خط و تذهيب، نقاشي، فرش، تراش روي شيشه، معرق چوب، معرق صدف، سوزن دوزي، قلمزني روي مس). انواع ظروف (چيني، كريستال، نقره...)، ماكتها، مدالها و... مي باشد كه توسط شخصيتهاي ملي و خارجي به مقام معظم رهبري آقاي خامنه اي هديه شده
 
 موزه نجوم و ساعت
. اكثر اشيا آن از وقفيات دكتر سيد جلال الدين تهراني است و تعداد اندكي از آن از خزانه مركزي آستان قدس به اين بخش منتقل شده است.
 
 موزه فرش
اين گنجينه در دو طبقه با زير بنا 970 متر مربع با فضاي نمايشي هر طبقه 400 متر مربع يكي از بزرگترين مجموعه‌هاي فرش ايران بشمار مي‌رودكه درحال حاضر مشتمل بر60 تخته قالي، قاليچه وانواع سوزن دوزي‌هاي گلابتون ، قلابدوزي ، ده يك دوزي ، معرق دوزي از دوره صفويه تاكنون كه توسط مشتاقان و زائران و مجاوران به بارگاه ملكوتي هشتمين امام همام اهداء يا وقف شده است در معرض بازديد عموم قرارداده است .
 
 موزه سلاح
اين گنجينه در تاريخ 8/4/1378 همزمان با ميلاد مسعود پيامبراكرم (ص) و ولادت با سعادت امام جعفر صادق (ع) در طبقه دوم موزه مركزي واقع در ضلع شرقي صحن امام خميني (ره) افتتاح گرديد.
 
 درباره موزه تمبر
موزة تمبر و اسكناس آستان قدس رضوي . از دهها هزار قطعه تمبر موجود در مخزن موزه حدود 2000 قطعه آن به صورت گزينشي مربوط به دوره‌هاي قاجاريه، پهلوي و جمهوري اسلامي و160 كشور جهان با موضوعات مختلف در معرض ديد بازديدكنندگان قرار گرفته است . علاوه برتمبرها واسكناس‌هاي به نمايش درآمده ، بيش از يكصد هزار تمبر نيز در مخزن موزه نگه داري مي‌گردد.
 
 موزه ظروف
موزه ظروف در طبقه دوم موزه مركزي در حرم مطهر امام رضا (ع) قرار دارد و داراي وسعتي حدود 457 مترمربع است. اين موزه داراي 182 اثر از دوره هاي مختلف تاريخي است كه در 10 ويترين به نمايش در آمده است.
 
موزه صدف و حلزون
موزه صدف و حلزون در طبقه اول قرار دارد و داراي وسعتي حدود 457 مترمربع، 13 ويترين و 683 اثر است. اشياي اين موزه بخشي از صدف ها و حلزون هاي دريايي است كه توسط «محمد سعيد فواد وهبه» اهل سوريه به آستان قدس رضوي اهدا شده است.
 
موزه سكه و مدال
اين موزه شـامل سكه و مدالـهـايـي مـي بـاشد كه از طرف افراد مختلف به آستـان قدس رضوي اهدا شده است. سكه هـاي موجود در موزه در ۹ ويترين به نمايش در آمده است.
اين سكه ها متعلق به دوره اسكندر، سلوكيـان، اشكـانيـان، ساسانيان، امويان، عباسيان، سلجوقيان، غزنويان، سامانيان، آل بويه و صفوي مي باشد.
همچنين سكه هاي نقره ولايتعهدي حضرت امام رضا (ع) ضرب سال 202 و 203 ق. در معرض ديد عموم است.

مدرسه فصيحيه (سبزوار)
باني اين مدرسه حاج عبدالصانع سبزواري است كه در سال 1356 هـ.ق ساختمان آن را به اتمام رسانيده است. مدرسه مزبور داراي 36 حجره و يك شاه نشين مي باشد.

مدرسه علميه حبيبيه (فردوس)
اين مدرسه در ضلع جنوبي خيابان فرهنگ واقع شده است در سال 911 هـ.ق در دوران صفويه ساخته شد و باني آن حاج ميرزا حبيب اللّه پسر علاء الدين توني بوده است.

مدرسه نواب/صالحيه نواب (مشهد)
مدرسه نواب توسط ابوصالح رضوي از اشراف و سادات مشهد در دوره سلطنت شاه سليمان صفوي به سال 1076 هـ.ق بنا شده است. ابوصالح مشهور به نواب بوده و به همين جهت اين مدرسه به صالحيه معروف است. مدرسه مزبور در خيابان شيرازي مشهد (بالا خيابان) قرار دارد و در طرح توسعه حريم رضوي بعد از انقلاب اسلامي تخريب و سپس تجديد بنا گرديده.

مدرسه فخريه سبزوار
ساختمان اوليه اين مدرسه در عهد معزالدوله ديلمي بنا گرديد و بناهاي جديد آن در سال 1334 هـ.ش احداث گرديده است اين مدرسه در شهر سبزوار قرار دارد.

مدرسه شريعتمدار سبزوار
اين مدرسه در دوران قاجاريه براي استفاده طلاب علوم ديني بنا گرديده است و به نام باني آن حاج ميرزا ابراهيم شريعتمداري ناميده مي شود.

 مدرسه كهنه سبزوار
بناي مدرسه داراي چهار صفه است كه بر بالاي هر يك ايواني قرار دارد. سر در خارجي مدرسه كاشيكاري بوده ولي به مرور زمان كاشي هاي آن ريخته است. مدرسه در زمان معزالدوله ساخته شده.

مدرسه شيخ (فردوس)
در سال 1211 ق بنا شده و حكم «ساخت آن» ماده تاريخ بناست.

مدرسه عليا (فردوس)
باني اين مدرسه «ميرعلي بيك» بوده كه آن را در سال 1335 هـ.ق بنا نموده است.

مدرسه نظاميه خرگرد
اين بنا به نام باني پر آوازه آن، يعني نظام الملك نظاميه ناميده مي شود و در زمان سلجوقيان از اعتبار قابل توجهي برخوردار بوده.

مدرسه علميه حاج سلطان العلماء (كاشمر)
از جمله مدارس علميه شهر كاشمر، بنايي است موسوم به مدرسه علميه حاج سلطان واقع در ابتداي خيابان امام اين شهر، كه در سال 1330 هـ.ق ساخته شده است.
 

 

 

پارك ملي تندوره (درگز)
پارك ملي تندوره در 30 كيلومتري غرب شهرستان درگز واقع شده است. اين پارك در مجاورت زيارتگاه چهلمير قرار گرفته و دومين محل ديدني و طبيعي ايران به شمار مي رود.
در اين منطقه حيوانات وحشي بسياري زندگي مي كنند كه از آن ميان مي توان به كل، قوچ،
گرگ، پلنگ و انواع پرندگان شكاري اشاره كرد.

پناهگاه حيات وحش شير احمد (سبزوار)
اين پناهگاه در 7 كيلومتري جنوب شرقي شهرستان سبزوار قرار گرفته است پناهگاه حيات وحش شيراحمد ناحيه اي كويري-دشتي را در برمي گيرد و بوته هاي «گون» پوشش گياهي آن را تشكيل مي دهند. اين پناهگاه زيستي حيواناتي همچون آهو و پلنگ است.

باغ كشمير (تربت جام)
اين ناحيه كه از تپه ماهورهايي ديدني تشكيل شده است در 55 كيلومتري شمال شهرستان تربت جام واقع شده است. در باغ كشمير جانوراني همانند قوچ و گرگ زندگي مي كنند.

 منطقه شكار ممنوع مرزي باجگيران
اين منطقه كه شامل اسلمه، قاطربش، بردر و قرچقه مي باشد از تاريخ اول بهمن ماه سال 1382 به مدت هفت سال تيراندازي ممنوع در آن اعلام گرديد.

منطقه شكار ممنوع «دربادام» (قوچان)
منطقه دربادام با 15000 هكتار مساحت داراي چهره اي كوهستاني است و در فاصله حدود 45 كيلومتري شمال شهر قوچان در مجاورت پارك ملي تندوره قرار گرفته است. اين منطقه رسما در سال 1357 به عنوان منطقه شكار ممنوع شناخته شد.

منطقه حفاظت شده قرخود (درگز)
اين منطقه در غرب شهرستان درگز قرار گرفته و با وسعت حدود 45 هزار هكتار منطقه اي است تپه ماهوري، كوهستاني و صخره اي با شيب تند كه از سال 1350 مورد حفاظت واقع شد عمده گونه هاي جانوري قرخود شامل قوچ و ميش اوريال، كل و بز، پلنگ، گرگ و روباه، خوك وحشي، پايكا، گوركن و ... بوده از جمله پوشش گياهي آن نيز مي توان به ارس، زالزالك، زرشك، كركو، بيد، گون و انواع گرامينه اشاره نمود.

منطقه شكار ممنوع هنگام (گناباد)
منطقه هنگام با وسعت بسيار در شرق گناباد قرار دارد و سيماي طبيعي آن به صورت  يك دشت تپه ماهوري است.
 

 منطقه شكار ممنوع هلالي (گناباد)
اين منطقه تيراندازي ممنوع با مساحت 120000 هكتار يكي ديگر از اين گونه محدودهاي حفاظت شدۀ گناباد مي باشد.

منطقه شكار ممنوع درونه (كاشمر)
منطقه مزبور با گسترش 60000 هكتار در غرب شهرستان كاشمر قرار دارد. بدليل تنوع زيستگاه حيات وحش و قابليتهاي بالقوه در زمينه احياء و حفظ پوشش گياهي و جانوري درون منطقه اي، شكار ممنوع اعلام شده است.

منطقه شكار ممنوع بزماي (تربت حيدريه)
اين منطقه حفاظتي با وسعت 28000 هكتار در 8 كيلومتري جنوب شرقي تربت حيدريه قرار دارد. سيماي طبيعي بزماي، كوهستاني و تپه ماهوري بوده و بيشترين گونه هاي آن شامل چوبك، كلاه ميرحسن، ميخك كوهي، شكرتيغال، فرفيون، ريواس، گون و ... است و از جمله حيات وحش آن مي توان به كل، بز، قوچ و انواع پرندگان اشاره كرد.

پناهگاه حيات وحش حيدري (نيشابور)
اين پناهگاه در 70 كيلومتري شمال غرب نيشابور واقع شده است. پناهگاه حيات وحش حيدري از تپه ماهورهايي با پوشش گياهي درختان «ارس» شكل گرفته است و در آن حيواناتي نظير قوچ، پلنگ و انواع پرندگان زندگي مي كنند.

X